torsdag 28 mars 2013

Trevligt gå-bort-vin

Skärtorsdag och bara någon timme till några dagars påskledighet. Hoppas solen och plusgraderna håller i sig, så att man får möjlighet att pensla på blekansiktet lite med brunfärg.

Är ni som jag, bortbjuden i påsk, på god mat och trevligt sällskap? Funderar ni på vad ni ska ta med till värden/värdinnan? Och kanske inte bara den där vanliga vinflaskan? Slå på dubbla trumman istället och köp två flaskor vin i samma flaska - en magnum, alltså. Ger definitivt en reaktion från mottagaren (oftast imponerande).

Gustave Lorentz Riesling Reserve, nr 22257, 199 kr från Alsace, Frankrike har dessutom den avlånga flaskan som vinerna från Alsace har och ger ytterligare en dimension till att "längden har faktiskt betydelse". :-) Ett vitt meddelfylligt, torrt vin med smak av äpple, citrus, honung och en liten kryddighet. Perfekt till påskbuffén och speciellt då till laxen eller räkomeletten.

Komplettera gärna presenten med något från Smakeriet. En god ost, som Vit Caprin eller Brie de Meaux, eller en god chokladtryffel med ananas eller ägglikör.

Ha en underbar påskhelg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar